• COVID-19

  Ce decizii e bine sa iei în perioada de
  criză pentru sănătatea ta financiară

  Intră aici
 • Ne bucuram că ești aici

  Hai cu noi in Banometru online - un program
  de educație financiară gratuit și flexibil pentru a avea o
  viață financiară sănătoasă

  Intră aici

 

Înscrie-te gratuit în programul online și beneficiază de consiliere financiară și cursuri video, pentru o viață financiară sănătoasă.

CALENDAR DE EVENIMENTE
Legenda
Ateliere
Webinarii

02

De ce educatie financiara pentru adulti?
De ce educatie financiara pentru adulti?

Ce e educația financiară și de ce tot aud de ea în …

continuă...
Scutecele reutilizabile, una din solutiile de conservare a bugetului familiei
Scutecele reutilizabile, una din solutiile de conservare a bugetului familiei

Aproximativ acum trei ani și jumătate am aflat cu mari …

continuă...
Inchirierea apartamentelor pe termen scurt
Inchirierea apartamentelor pe termen scurt

În 2008 am fost una din multele familii care a rămas …

continuă...

Banometru este un program de responsabilitate socială coordonat de Asociația pentru Relații Comunitare și este realizat cu sprijinul ING Bank. Partenerul de implementare este Asociația Educație pentru Viața Reală, protagonist în educație.

Asociația pentru Relații Comunitare

Fiecare comunitate are nevoie de un liant. De 14 ani încercăm să oferim premizele unor perspective comune prin care oamenii, companiile și ONG-urile să-și unească forțele pentru schimbare. Ceea ce căutăm este impactul pozitiv, de aceea punem accent pe educare, pe oferirea unor mecanisme de sprijin. Ne dorim ca prin proiectele noastre, fiecare să descopere cum să evalueze nevoia cu care se confruntă, unde să își caute resursele și cum să acționeze cât mai eficient.

Website: www.arcromania.ro

Asociația Educație pentru Viața Reală

Sunt aspecte importante din viața noastră pe care educația primită la școală le acoperă insuficient sau deloc, printre care: cum să ne producem, administrăm, economisim, împrumutăm și investim banii pentru a trăi o viață împlinită și cu sens, într-o lume sustenabilă și durabilă. De această parte ne ocupăm noi. Cum? Facem educație financiară printr-o metodologie bine definită, având la bază principiile analizei existențiale, și suntem alături de cei care vor să-și îmbunătățească viața prin coaching financiar.

Ing Bank România

ING Bank România se implică activ în proiecte de responsabilitate socială, în acord cu politica de sustenabilitate a întregului grup ING, care include domenii şi proiecte relevante în plan local. Strategia de responsabilitate socială cuprinde: educaţia financiară, antreprenoriatul, educaţia pentru copiii din grupurile dezavantajate şi dezvoltarea urbană. Banca își încurajează angajaţii să se implice în cauze sociale şi să susţină comunităţile prin voluntariat.

Website: www.ing.ro

Silvia Mișu

Sunt de 20 de ani in slujba dezvoltarii oamenilor si cred in potentialul de dezvoltare al fiecarei persoane. Mult timp aspectele financiare, relatia cu bancile, bugete si credite, investitii si obligatiuni erau termeni mult prea complicati pentru mine,pentru ca nu intelegeam ca banii si modul in care ii gestionam reflecta cu fidelitate modul in care ne traim noi viata cu bucuriile, pasiunile si fricile noastre. Astfel am inceput sa investesc mai mult in mine pentru a intelege cum pot sa aplic mai bine principiile unei vieti financiare mai sanatoase si cum sa pot creea spatii de invatare si reflectie pentru cei din jurul meu pentru ca ei insisi sa aiba o viata echilibrata din punct de vedere financiar.


CV

Corneliu Ionescu

Corneliu Ionescu a infiintat Asociatia Educatie pentru Viata Reala din pasiune pentru educatie financiara si antreprenoriala. Cornel aduce in cursurile sale experienta lui practica de peste 20 de ani din business si consultanta, astfel incat teme aride precum antreprenoriatul, finantele si educatia financiara sa fie usor de inteles. Experienta lui acopera de la evaluarea de companii si gestionarea procesului de achizitie si preluare a lor (Astra Vagoane Arad, Phoenix Baia Mare, Meva Drobeta-Severin etc.), dezvoltare imobiliara, pana la consultanta in dezvoltarea de afaceri sociale, unele dezvoltate de ONG-uri in cadrul diverselor programe derulate cum ar fi Fundatia Pact, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, SOS – Satele Copiilor.


CV

Diana Ghindă

Cred că orice se poate învăța și că scopul învățării este acțiunea. Sunt parte din acest proiect pentru că educația financiară îmbină două domenii care mă pasionează și în care practic de mulți ani: · educație/învățare/dezvoltare. lucrez cu grupuri în training și facilitare de 18 ani, în ultimii 8 și în sesiuni de coaching 1 la 1 sau de grup. · financiar: am început să învăț contabilitate și antreprenoriat în familie în timpul liceului, am continuat în Facultatea de Drept și câteva organizații în care am fost trezorier, iar în ultimii 18 ani am practicat în acest domeniu ca manager de proiecte și bugete, facilitator în programe de educație financiară și antreprenor. Abordarea mea este concentrată spre a pune în practică și a vedea ce funcționează pentru fiecare dintre noi. Cel mai des feedback din partea persoanelor cu care am lucrat este că aduc în procesele de învățare un echilibru bun între viziune și acțiune.


CV

Ina Custură

Specialist dezvoltare organizatională şi trainer certificat NLP.Sunt un om iubitor de viață și de oameni, pasionat de dezvoltare personală și îmi doresc să împărtășesc din cunoștințele și experiențele acumulate de-a lungul anilor de formare în psihologie și programare neuro-lingvistică. Cum se leagă cu consultanță financiară? Banii sunt cel mai universal şi eficient sistem de încredere mutuală care a fost inventat vreodată. Noi nu tranzacționam bani, ci încredere şi timp din viața noastră. În momentul în care am avut această conştientizare şi mi-am schimbat situația financiară din viața mea, am simțit ca pot aduce o schimbare pozitivă şi în viețile altor oameni, folosind instrumente specifice din training, coaching, pe lângă noțiunile economice.


CV

Dănuț Petre Duță

Acum 18 ani am inceput “aventura mea” in domeniul financiar prin investii in piata de capital romanesc. Sunt economist prin vocatie si pregatire academica, fiind licentiat in Finante Banci incepand cu anul 2011 la Univesritatea Spiru Haret.Din anul 2008 sunt atestat de catre Comisia Nationala de Valori Mobiliare ca agent pentru servicii de investitii financiare, ceea ce face sa-mi fie recunoscuta munca in domeniul tranzactiilor pe piata bursiera. Am o bogata experienta profesionala in domeniul financiar caci am lucrat de-a lungul vremii intr-o casa de brokeraj, intr-un Asset management, ajungand sa devin antreprenor in domeniul financiar, cu o vasta expertiza in tranzactionarea pe diferite piete financiare, interne si externe. Recent am luat decizia de a ma indrepta catre educatia financiara. Consider ca experienta si cunostinte mele in domeniul financiar ii poate ajuta pe cei interesati sa-si imbunatateasca viata, sa poata lua decizii corecte in plan financiar, sa cunoasca termenii financiari si sa gaseasca solutii bune in relatia cu banii.Astfel, am inceput sa colaborez in calitate de trainer cu Asociatia Educatie pentru Viata Reala intr-un proiect frumos si valoros: Banometru.


CV

Valentin Miron

Numele meu este Valentin Miron, sunt absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti si pasionat de invatare in general si de educatie financiara in particular. Am o experienta de peste 8 ani in lumea bancara, timp in care am interactionat cu multiple tipologii de clienti. Desi fiecare dintre ei a fost unic, toti au avut o zona comuna de interes: ZONA FINANCIARA. Zona care da batai de cap tuturor, care pune presiune pe traiul fiecaruia la un moment dat, dar care poate fi rezolvata daca este inteleasa. Si pentru asta, e de mare ajutor sa fie explicata corect, pe intelesul fiecaruia. De-a lungul acestor ani, asta am invatat sa fac. Sa privesc solicitarile, situatiile dificile, situatiile vagi din zona financiara, prin ochii interlocutorilor. Ulterior sa adaptez discursul astfel incat impreuna sa putem ajunge la SOLUTIE. Asta este unul dintre principiile dupa care imi construiesc activitatea, multumirea celor cu care am interactionat concomitent cu promovarea si intelegerea unor principii financiare de catre acestia fiind pentru mine cea mai relevanta carte de vizita. "Oricine renunta sa invete este batran, chiar daca are 20 sau 80 de ani. Oricine continua sa invete este tanar", spunea Henry Ford. Eu imi doresc sa ma plasez in cea de-a doua categorie si nu singur, ci alaturi de toti cei ce au curajul sa infrunte momentele de cumpana din viata lor financiara, si sa invete pentru a le depasi.


CV

Eliza Postolescu

Sunt Eliza si sunt absolventa a facultatii Finante si Banci. Universitatea mi-a trezit o pasiune pentru gestiunea banilor. Trecand prin viata am inteles cat de important este acest aspect si cat de necesar este ca toata lumea sa cunoasca notiunile de baza care ar trebui sa defineasca modul in care banii vin si pleaca. Nebanuite sunt caile banilor, si impreuna putem sa gasim un sistem de navigatie pentru a ajunge la punctul dorit in siguranta si nesifonati :)


Carmen Costescu

Cu o experiență de peste 18 ani in domeniul economic, planificand și coordonand activităţi financiar-contabile/resurse umane, Carmen are o capacitate de analiză şi sinteză care ii permite sa vada cu claritate si obiectivitate situatiile financiare ale fiecarui client, iar abilităţile de comunicare sa stabileasca cel mai bun mod prin care clientul poate sa inteleaga modul de atingere al propriilor obiective. spirit intuitiv. Pentru Carmen, Banometru inseamna sa ofere la randul ei ajutorul pe care ea insasi l-a primit atunci cand a avut nevoie de el.


Mariana Albert

Am o experienta in domeniul social de peste 15 ani, in lucrul direct cu oameni, cu persoane defavorizate ajutandu-le pe parcursul lor de a deveni autonomi si de a-si dezvolta abilitati de viata independenta, incluzand aici si aspecte ce tin de viata financiara. De cinci ani sunt formator, implicata in diverse programe de formare pentru familii, tineri, studenti si alti specialisti. Imi place proiectul Banomentru deoarece cred ca va sprijini multi oameni sa isi descopere visele si motivatia de a le implini in mod organizat si responsabil.


 
Documentare video

Cum preluam controlul asupra banilor?

Românii fac credite pentru cadouri

Banometru

Când pot negocia cu banca?

Cum preluam controlul asupra banilor?

De ce sa vii la atelierele Banometru?

Închirierea apartamentului în regim hotelier

Banometru, program de responsabilitate socială